Teatër të Ri duan të gjithë artistët, restaurimin e Teatrit Kombëtar e duan gjithë artistet, i gjithë populli është me artistët.

Teatër të Ri duan të gjithë artistët, restaurimin e Teatrit Kombëtar e duan gjithë artistet, i gjithë populli është me artistët.

Kryetari i Bashkisë në një takim me komunitetitn e artistëve afro 1 vit më parë tha : “Kemi menduar të restaurojmë Teatrin Kombëtar, ju të sistemoheni përkohësisht tek turbina e ndërkohë po shohim mundësinë e financimit të një teatri të ri. “

A guxon kush sot të thotë se nëse do kish ndodhur kështu, qoftë edhe një artist i vetëm aktiv a në pension, qoftë dhe një gazetar i vetëm do ngrihej në atë takim e të thoshte: “ Jam kundër restaurimit, jam për shëmbjen e tij dhe ngritjen e një teatri modern po në atë vend” ??

Pak muaj më parë ndër më të mirët restauratorët në vend, Artan Shkreli (gazeta Panorama dt 12.09.2018) shkruante se restaurimi i Teatrit është plotësisht i mundshëm dhe se ai vetë do dëshironte ta bënte vetë këtë. Ai shtoi: “ E mirëkuptoj Erion Veliajn, i cili kërkon të vibrojë qytetin që administron..”

Pra sikur të mos ishte vibrimi që po i bën Erion Veliaj Tiranës nuk do egzistonte kauza e Teatrit. Problem i madh është se epiqendra e vibrimit që shkatërron të ardhmen e qytetit është pikërisht këtu tek zona e Teatrit.

Shih edhe shkrimin : “Z. Shkreli, Tirana nuk mund të mirëkuptoj vibrimin e Erionit dhe as tuajin”

https://mjedisi.al/z-shkreli-tirana-nuk-mund-t%C3%AB-mir%C3%ABkuptoj-vibrimin-e-erionit-dhe-as-tuajin-7fa5b4b674