Kompania Gener 2 nuk ndalet. Nuk ka leje ndërtimi dhe vazhdon të dhunoj Valbonën. Shteti nuk vepron. Gjykata vonon. Parulla “Mos ma prek Valbonën” nuk vlen më. Valbona rënkon nga dhimbjet. Komuniteti proteston. “Shpëtoni Valbonën”.