Gazeta Kölner Stadt-Anzeiger raportoi se incidenti ndodhi në një incinerator në parkun kimik, të vendosur në Levekusen. Raportohet nga vetë kompania operuese se pesë punonjës ishin zhdukur, dy u plagosën rëndë dhe disa të tjerë u plagosën gjithashtu.

Policia në Këln shkroi në Tëitter se po mbyllnin disa autostrada për shkak të "dëmtimeve të mëdha".

Zjarrfikësit dhe automjetet për zbulimin e ndotjes janë dërguar në vendin e ngjarjes.

Akoma është e paqartë seçfarë e shkaktoishpërthimin.

Zyra Federale e Gjermanisë për MbrojtjenCivile dhe Ndihmën e Katastrofavee klasifikoi shpërthimin në vendin Chempark të operuar nga Currentasi "një kërcënim ekstrem", sipas agjensisë së lajmeve gjermane DPA.

Currenta tha se shpërthimi ndodhi në një fermë tankesh që është pjesë e objektit të saj dhe se

Banorëve të Leverkusen, i cili shtrihet 20 kilometra në veri të Këlnit, të "shkojnë brenda dhe të mbajnë dyert dhe dritaret të mbyllura".