Në këtë formë ai ka bllokuar përpjekjet e liderëve botërorë që janë mbledhur në Sicili, ku edhe pritej miratimi i marrëveshjes.

“Mua më mbetet vetëm të bëj një pyetje të hapur dhe të kuptojmë se cili është pozicioni i SHBA-ve për marrëveshjet e klimës në Paris. Të gjithë liderët tjerë e kanë miratuar marrëveshjen”, ka thënë kryeministri i Italisë, Paolo Gentiloni.