Gjermania ka nënshkruar një kontratë pesëvjeçare për një FSRU, me Excelerate Energy të listuar në SHBA.

"Dislokimi i FSRU Excelsior në Gjermani tregon përkushtimin tonë për forcimin e sigurisë energjetike në një kohë kur burimet tradicionale të energjisë janë provuar të pabesueshme," tha presidenti dhe CEO i Excelerate Steven Kobos.

“FSRU-të kanë aftësinë për të ofruar akses fleksibël për një diversifikim më të madh të furnizimit dhe mund të shërbejnë si një mbështetje plotësuese për shkallëzimin e shpejtë të projekteve të energjisë së gjelbër. Këto përfitime janë në përputhje me qëllimet e deklaruara të Task Forcës SHBA-BE për Sigurinë e Energjisë.”

Excelsior FSRU do të hyjë në punë në tremujorin e parë të 2023, në Wilhelmshaven.

Excelerate kishte planifikuar ta dërgonte këtë FSRU në Shqipëri, sipas planit të terminalit LNG të Vlorës. ( https://s29.q4cdn.com/254994371/files/doc_presentations/EE-1Q-2022-Earnings-Presentation-FINAL-5.24.22.pdf)

Kobos nënshkroi kontratën në Ministrinë Federale të Gjermanisë për Çështjet Ekonomike dhe Veprimin Klimatik (BMWK), me sekretarin e shtetit Patrick Graichen. Mori pjesë edhe i ngarkuari me punë i SHBA, Woodward Clark Price, nga ambasada amerikane.

Përmirësoni planet e shënuara nga BMWK për FSRU-në e pestë të Gjermanisë, nën një konsorcium të Tree Energy Solutions (TES), E.ON dhe Engie.

FSRU synon të përshpejtojë zhvillimin e planeve të TES për një terminal të gjelbër hidrogjeni në Wilhelmshaven.

Excelsior mund të ruajë 138,000 metra kub LNG dhe të dërgojë 5 miliardë metra kub në vit. Ai do të shkojë në drydock në fund të vitit përpara se të vendoset në Gjermani.

FSRU aktualisht është ankoruar në terminalin e ujërave të thella Hadera, jashtë Izraelit. Anija filloi operimet jashtë Izraelit në vitin 2012, sipas një marrëveshjeje me Israel Electric Corp. (IEC).

25/10/2022

Ed Reed

Marrë nga: https://www.energyvoice.com/oilandgas/europe/lng-europe/454675/germany-excelsior-fsru-wilhelmshaven/