AKIP- Aleanca Kundër Importit të Plehrave
 DEKLARATE
 
 #AKIP shpreh shqetësimin e saj pasi përgjatë gjithë fushatës zgjedhore, asnjë forcë politike nuk po ofron një program konkret përsa i takon ndalimit të importit të mbetjeve dhe një strategji të mirëfilltë për pastrimin e vendit, gjithashtu dhe ndarjen në burim të mbetjeve. 
 Radikalizimi i gjuhës në fushatë për interesa politike jo kombëtare ka nxjerr në plan të dytë shumë problematike jetesore për shqiptarët.
 
 AKIP i ben thirrje klasës politike shqiptare të shprehet qartë kundër importit të mbetjeve, të shprehet qartë për politikat në lidhje me mjedisin. 
 
 AKIP i bën thirrje zgjedhësve shqiptarë të jenë të kujdeshëm dhe të vëmendshëm, heshtja dhe votimi i tyre i verbër mund të bëhet i rrezikshëm për jetët e tyre.

16 Qershor 2017