1 Janari më i ngrohtë që nga fillimi i regjistrimeve

1 Janari më i ngrohtë që nga fillimi i regjistrimeve

Ditët e para të Vitit të Ri shënuan temperatura të larta rekord në të gjithë Evropën, duke lëvizur nga 10 deri në 20 gradë Celsius. 1 janari 2023 ishte më i nxehti i regjistruar ndonjëherë në tetë vende. Shkencëtarët pajtohen se kjo ishte një ngjarje e paprecedentë ekstreme e motit, kryesisht për shkak të intensitetit të saj - rekordet e vjetra u thyen me diferenca të mëdha, jo me gjysmë gradë ose një shkallë, por me 4-5 gradë. Për shumë prej tyre, kjo është dëshmi e mëtejshme e ndryshimeve klimatike dhe një thirrje zgjimi për të gjithë, duke na paralajmëruar se diçka duhet bërë.