Zëri kryesor i mjedisit në Shqipëri

Termocentral vdekjeprurës. Qeveria plan për ”shfarosjen” e zonës së Roskovecit, banorët ngrihen të gjithë bashkë në protesta të fuqishme
TEC Roskovec

Termocentral vdekjeprurës. Qeveria plan për ”shfarosjen” e zonës së Roskovecit, banorët ngrihen të gjithë bashkë në protesta të fuqishme

Qeveria e Edi Ramës ka vendur që “shfaros” përfundimisht zonënon bujqësore të Roskovecit me planin e saj për të ndërtuar termocentral në fshatin Suk të Bashkisë së Roskovecit. Projekti për ndërtimin e termocentralit është rrëzuar me votë nga këshilltarët e majtë dhe të djathë që me votën e tyre kundër

Pa hyrë ligji në fuqi, Kryeministri urdhëron 4 ministra: projekt- vendim për listën e zonave të mbrojtura ku do ndërtohet

Pa hyrë ligji në fuqi, Kryeministri urdhëron 4 ministra: projekt- vendim për listën e zonave të mbrojtura ku do ndërtohet

Skema e copëzimit dhe grabitjes së zonave të mbrojtura, u deklarua nga ministrja e Turizëm-Mjedisit, Mirela Kumbaro, e cila tha se janë paracaktuar “pikat e vogla” të sipërfaqeve ku do bëhen ndërtime; deklaratë që fakton, se pazaret dhe listat e ndërtuesve përfitues, janë bërë para hartimit të ligjit sipas orekseve

Investimet në infrastrukturën e gjelbër dhe ruajtjen e zonave të mbrojtura mund të rrisin Prodhimin e Brendshëm Bruto

Investimet në infrastrukturën e gjelbër dhe ruajtjen e zonave të mbrojtura mund të rrisin Prodhimin e Brendshëm Bruto

Renis Bakalli Në kontekstin e ndryshimeve të fundit në " Ligjin per Zonat e Mbrojtura ", të cilat përshijnë projekte  ndërtimi në zonat e mbrojtura, është thelbësore të analizojmë me kujdes pasojat dhe implikimet që këto ndryshime mund të kenë në zhvillimin afatgjatë të Shqipërisë. Argumentet kundër këtij ligji, nga perspektiva ime

SHTËPIA E BARDHË - FAKT: Administrata Biden-⁠Harris shpall një pauzë të përkohshme për miratimet në pritje të eksporteve të gazit natyror të lëngshëm.

SHTËPIA E BARDHË - FAKT: Administrata Biden-⁠Harris shpall një pauzë të përkohshme për miratimet në pritje të eksporteve të gazit natyror të lëngshëm.

Presidenti Biden ka qenë i qartë se ndryshimi i klimës është kërcënimi ekzistencial i kohës sonë – dhe ne duhet të veprojmë me urgjencën që ai kërkon për të mbrojtur të ardhmen për brezat që vijnë. Kjo është arsyeja pse, që nga Dita e Parë, Presidenti Biden ka udhëhequr dhe zbatuar